Smarte tips for å spare penger

Det er ikke store inntekter som gjør deg rik. Det er små utgifter. Så sier et populært ordspråk. Det er sant. Det betyr ingenting hvor mye penger du tjener hvis du fremdeles bruker hver krone. Det er mange mennesker som tjener svært lite, som fortsatt klarer å spare masse penger. Sparte penger er fint å ha, for eksempel hvis det er en uventet regning, hvis du ønsker å betale en brukt bil i kontanter eller foreta en reise. Med penger spart, kan du unngå å ta opp et lån når du ønsker å gjøre en investering.

Her er fem smarte tips for å spare mer penger:
[list style=”arrow”]

  • Lag et budsjett for å se hvor alle pengene går. Budsjettet vil tillate deg å begynne å gjøre prioriteringer. Kjøper du kaffe hver dag? Hvor mye koster sigarettene hver måned? Trenger du alle TV-kanalene du abonnerer på?
  • Si opp abonnementet til din hjemmetelefon. Mobiltelefonen er mer enn nok. Ærlig – hvor ofte ringer din hjemme telefon?
  • Kjøp mat for en hel uke i gangen. Lag en handleliste før du går inn i butikken.
  • Kjøp aldri mat når du er sulten. Når du er sulten, er godteri hyllene uimotståelig. I tillegg legger du garantert ned en masse andre unyttige ting i kurven.
  • Legg penger i sparekonto det første du gjør når lønnen kommer. Det er lett å utsette sparing til det ikke er penger igjen til å spare. Hvis du setter inn penger på en sparekonto umiddelbart, selv før du betaler regninger, øker du sjansene dine å se din sparekonto vokse.
[/list]

Comments are closed.